Wie vraagt het zich niet af: “Wat ben je eigenlijk kwijt voor een website?” ….

Simpele vraag zou je zeggen. Het feit dat je jezelf deze vraag stelt geeft min of meer al aan dat het niet zo simpel is als het kopen van een pak melk.

De prijs van een website wordt bepaald door het doel dat je met de website voor ogen hebt. Voor een simpele website ben je echt niet meer kwijt dan een paar euro per maand.

Maar wat is dan eigenlijk precies een website?

Een website bestaat in feite uit twee onderdelen.

Een Domein (domeinnaam) en Webhosting

Domein / Domeinnaam / Domein Registratie

Door gebruik te maken van een domeinnaam bent u eenvoudig te bereiken via het Internet. U kunt het vergelijken met uw postcode/huisnummer combinatie; is deze bekend bij vrienden of kennissen kunt u post van over de hele wereld verwachten. Een domeinnaam is altijd uniek. Naast een naam wordt er ook een extensie (toplevel) aan vastgekoppeld. Deze extensies geven vaak aan uit welk land (.nl, .be,.de) de betreffende website komt, of dat het een commercieel bedrijf of organisatie is (.com, .org,.net).

Webhosting

Wanneer u een domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u aan deze naam een website koppelen. Wanneer Internetgebruikers uw domeinnaam invoeren in een webbrowser zien zij de informatie, foto’s en bestanden die bij deze site horen. Om deze bestanden zichtbaar te maken dienen deze op een webserver geplaatst te worden die 24 uur zonder problemen online is, zodat de bestanden toegankelijk zijn voor iedereen!

 

Mooi, dan weten we dat.. Maar dan is de volgende vraag natuurlijk hoe regel ik dat? Vandaag de dag wordt dit steeds toegankelijker. Tik maar eens “ik wil een website maken” in google en de advertenties vliegen je om de oren. Kies een aanbieder en binnen de kortste keren heb je een eigen site.

Waar je bij de aanbieders op moet letten is wat de initiële kosten zijn en wat je kwijt bent na bijvoorbeeld een jaar als je de domeinnaam/domeinregistratie moet gaan verlengen.

Ik raad je aan om ook even de checklist door te lopen voordat je hals over kop met een aanbieder in zee gaat.

Eventueel kunnen wij je ook helpen bij het maken van een website. klik hier voor onze contact pagina