Een top 10 positie in zoekmachines

‘SEO Search Engine Optimalisation’ een top 10 positie in zoekmachines???

Zoekmachines indexeren webpagina’s geautomatiseerd door middel van robots/spiders. Dit zijn programma’s die webpagina’s downloaden en vervolgens nuttige informatie verzamelen van de pagina, zoals woorden en verwijzingen. De links worden weer aan de spider als input gegeven om weer gedownload te worden. De gevonden woorden worden opgeslagen in een gigantische database.

De zoekmachines werken met verschillende technieken. Oorspronkelijk werkten de zoekmachines met de door de webmasters zelf opgegeven zoektermen (keywords), maar daar werd veel misbruik van gemaakt doordat de webmasters keywords gingen gebruiken die veel publiek trokken, maar geen verband hielden met de inhoud van de pagina, zoals het woord ‘seks’.

Daarom werden diverse andere alternatieve technieken ontwikkeld. Zo werkt onder andere Google met de populariteit van de websites: het aantal malen dat een website op andere websites wordt vermeld. Op de websites van de zoekmachines is meestal wel informatie te vinden over hoe ze werken.

Niemand kan een Top 10 positie in zoekmachines garanderen. Als Google vandaag besluit om de zoekregels compleet te veranderen, dan moeten de SEO experts erachter zien te komen welke factoren er nu zwaar of minder zwaar meetellen voor je positie.
Natuurlijk hebben veel SEO bedrijven kennis van deze regels en in de regel zal een zoekmachine niet zomaar de zoekregels compleet veranderen, maar een top 10 positie in zoekmachines is geen garantie. Sterker nog als de SEO expert de regels verkeerd toepast of bewust proberen de zoekmachines te misleiden en de zoekmachine detecteert dit, dan kan dit resulteren in een penalty. Waardoor uw website pas ergens op pagina 30 terecht komt.

Kijk ook eens op: www.top10zoekmachines.nl