Je bent ondernemer, maar hebt geen kennis van IT of websites bouwen. Je hebt ook eigenlijk ook in je directe familie of kennissen kring nieuw zo’n slimmerik die dat even voor je in elkaar kan flansen.

Maar toch overweeg je dat een eigen website wel handig zou zijn voor jou bedrijf.

Waar moet je eigenlijk beginnen….

Hier hebben wij wat “basics” voor je.

Je hebt een domeinnaam nodig. Een pakkende naam en hij moet natuurlijk niet al in gebruik zijn. Klik bijvoorbeeld  HIER om je domein naam te controleren

Daarmee ben je er nog niet. Je moet ook je site ergens neerzetten zodat ie via het internet benaderd kan worden. Je zou zelf aan een eigen website server kunnen denken, maar gebruikelijker is het om met een zogenaamde hosting partij in zee te gaan (kijk bijvoorbeeld eens op www.top10webhosting.nl ) Je sluit een hostingpakket af met zo’n partij. Begin je met een site met een paar pagina’s en een of enkele mailadressen, dan heb je vaak voldoende aan het kleinste pakket.

Maar dan heb je nog steeds geen eigen website.

Je moet “iets” met tekst en plaatjes. En daar wordt het lastig. Dat moet je toch echt zelf bedenken. Je kan simpel beginnen en bijvoorbeeld eens goed naar de facturen kijken die je naar je klanten stuurt. Daar staat vast al een logo en de nodige informatie op die je ook op je site zou willen vermelden.  En wat heeft jou bedrijf eigenlijk allemaal nog meer te bieden?  En over hoeveel web pagina’s informatie heb je het eigenlijk.

Als je dit allemaal bedacht hebt en in een mailtje of WORD document gezet hebt, dan hoef je het alleen nog maar “neer te zetten” bij de webhoster en klaar is Kees.  Tegenwoordig is het gebruikelijk dat zo’n hosting partij extra producten/diensten levert om het neerzetten van een site te vereenvoudigen.

Een veel gebruikt product is WordPress (een andere Joomla). Deze website is ook gemaakt met WordPress. WordPress is een content management systeem (CMS).  Dat is verder niet zo interessant. Wat wel interessant is, dat dit zo veel gebruikt wordt dat er heel veel  website-templates voor gemaakt worden. Een groot aantal gratis en een nog groter aantal tegen een vergoeding.

Google voor de grap eens: “hoe maak ik een wordpress site”….

Of ga een stapje verder en probeer het gewoon gratis zelf bij WordPress klik HIER (je domeinnaam ziet er dan wel ongeveer zo uit:  www.jouwgekozennaam.wordpress.com.)

Zie je het toch nog niet zo zitten om een eigen website zelf te maken? Neem dan gerust contact met ons op. klik HIER.