Checklist

Op het moment dat je op deze pagina terecht bent gekomen heb je vermoedelijk al even rond gekeken op het internet. Je hebt al langere tijd door dat je klanten tegenwoordig niet meer in het telefoonboek op zoek naar een bedrijf of telefoonnummer. Nee, Google is het…. en daar wil jij ook gevonden kunnen worden.

De moeilijkheid zit hem eigenlijk meer in de inhoud van een site. Daar zal je zelf goed over na moeten denken. Hieronder een checklist om eens over na te denken:

Waarom heb je behoefte aan een website? Gaat het je om je zaak of wellicht je hobby?
Voor wie is de website bedoeld?
Zijn er meerdere soorten bezoekers/klanten die je bedient?
Welk budget wil je voor je website beschikbaar stellen?
Gaat het je voornamelijk om algemene informatie, openingstijden en contact gegevens?
Of is het toch de bedoeling om en dynamische webshop te hebben met wekelijks veranderende aanbiedingen. Of is het wellicht toch verstandiger om eerst je producten maar eens via een site als Marktplaats aan te bieden. En hoeveel tijd ga jij daar dan in stoppen?
Ben je gebonden aan een huisstijl of zou een standaard website template ook prima kunnen functioneren. Zijn er voorbeeld sites die jou aanspreken?
Beschik je over goede foto’s?
Ben je in staat je te verplaatsen in de bezoekers van je site (hoe zoek en vind jij zelf een site en zorgen jou teksten er voor dat je bezoekers jou site vinden)
Moet je website ook op mobieltjes en tablets goed leesbaar zijn?
Ben je van plan nieuwsbrieven te mailen (en moeten bezoekers zich hierop kunnen aanmelden via je site)
Ben je van plan periodiek nieuwe artikeltjes op je site te plaatsen?

Kijk voor een uitgebreide checklist op:  Checklist Website